Opsigelse

Når du ønsker at opsige dit lejemål er der en række oplysninger vi har brug for. Her på siden kan du få et overblik.

Hvordan opsiger jeg min bolig?

I forbindelse med opsigelsen af dit lejemål er det vigtigt, at vi har alle de relevante oplysninger rettidigt. På den måde kan vi undgå, at der opstår forsinkelser i opsigelsen og i genudlejningen.

I quick links i bunden finder du en blanket til brug til din opsigelse. Blanketten indeholder felter til alle de oplysninger, vi har brug for. Når du har udfyldt blanketten, skal du underskrive den og sende den til os med posten, eller du kan scanne den ind på din computer og sende den på mail til post@vardebolig.dk

Når vi modtager din opsigelse, vil du modtage en bekræftelse fra os.

Fik du svar på dine spørgsmål? Ellers kontakt administrationen på tlf.: 76 95 12 10 eller send en mail til: post@vardebolig.dk

Hvordan opsiger jeg min bolig – uden blanket?

I forbindelse med opsigelsen af dit lejemål er det vigtigt, at vi har alle de relevante oplysninger rettidigt, på den måde kan vi undgå, at der opstår forsinkelser i opsigelsen og i genudlejningen. Din opsigelse skal være skriftlig. Du kan få tilsendt et opsigelses-blanket ved at kontakte administrationen på tlf.: 76 95 12 10 eller mail: post@vardebolig.dk

Det er meget vigtigt, at du på din opsigelse angiver, hvornår boligen er ryddet og klar til at blive synet, da det er denne dato, der er afgørende for, hvornår boligen kan genudlejes.

Hvornår skal min bolig synes?

Sammen med bekræftelsen på din opsigelse får du et tidspunkt til fraflytningssynet. Hvis tidspunktet ikke passer dig, kan du aftale en ny tid. Det skal dog være i dagene umiddelbart omkring det oprindelige synstidspunkt og indenfor synsinspektørens normale arbejdstid. 

Hvor lang er opsigelsesfristen?

Du har 3 måneders opsigelse til den 1. i en måned. Det vil sige, at hvis boligorganisationen modtager din opsigelse f.eks. den 12. januar begynder dine 3 måneders opsigelse fra 1. februar og tre måneder frem. Du hæfter altså i dette tilfælde for husleje og forbrug til og med april måned.

Du kan sagtens fraflytte boligen inden de tre måneder, og boligorganisationen vil naturligvis forsøge at leje boligen ud med det samme, men hvis det ikke lykkedes, kan du risikere at skulle betale husleje i hele opsigelsesperioden. Det er vigtigt at det tydeligt fremgår af din opsigelse, hvornår du fraflytter boligen.

Hvad er istandsættelsesperioden?

Istandsættelsesperioden er til den næstkommende 1. eller 15. efter fraflytningssynet af boligen, hvor håndværkere istandsætter din bolig. Du skal altid betale husleje og forbrug for denne periode, også selvom du siger din bolig op med 3 måneders varsel og først fraflytter boligen efter denne periode.